Spring til indhold
Nyhed

Fælles fynsk velkomst af Miljøstyrelsen

08-03-2018

​Udflytningen af 440 arbejdspladser i Miljøstyrelsen til Odense er en gevinst for hele Fyn. Derfor er det helt afgørende, at Odense Kommune har inviteret de fynske kommuner med i samarbejdet om skabe de bedst mulige rammer for styrelsen og de medfølgende medarbejdere. Det mener borgmester i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel. .

Miljøstyrelsens ankomst skal gavne hele Fyn

Når Miljøstyrelsen i Miljø- og Fødevareministeriet, som en del af regeringens udflytningsplan 'Bedre balance II', flytter til Odense, betyder det, at cirka 440 arbejdspladser flytter til Fyn. For at give Miljøstyrelsen og de medfølgende medarbejdere den bedst mulige velkomst, har Odense Kommune inviteret de øvrige fynske kommuner med i et samarbejde om at skabe et fælles setup for modtagelsen. Fyn bør nemlig ses som et sammenhængende bosætningsområde, og derfor er udflytningen af Miljøstyrelsen også en gevinst for hele Fyn. Det mener borgmester i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel.

 - Uanset om du bor i Bogense i nord eller Bagenkop i syd kan man komme til Odense på en time, så hele Fyn kan få glæde af de nye arbejdspladser. De af styrelsens medarbejdere, der ønsker at bo på Fyn, kan altså selv vælge, om de vil prioritere strand, skov, storby eller en mindre stationsbys charme, uden at det fører til lang transporttid til jobbet, siger han. 

Tværkommunal arbejdsgruppe skaber fælles setup for modtagelse

Odense Kommune har nu nedsat en arbejdsgruppe med repræsentanter fra de fynske kommuner med henblik på at udvikle fælles materiale og setup for modtagelsen af Miljøstyrelsen:   

- Vi fynske borgmestre glæder os sammen over de mange nye arbejdspladser, og vi står sammen i arbejdet for at sikre nævn og styrelser og deres medarbejdere en varm velkomst. Det er vigtigt for os, at de, der flytter bopælen til Fyn, falder godt til, og vi vil gøre, hvad der er muligt for at hjælpe til. Vi vil også være behjælpelige med at finde job til de ægtefæller, der har behov for det, siger Peter Rahbæk Juel.