Spring til indhold
Nyhed

Fynske borgmestre og folketingsmedlemmer diskuterer fremtidens velfærd

01-04-2019

Der er en direkte linje åben mellem Fyn og Christiansborg, når de fynske borgmestre og fynskvalgte folketingsmedlemmer mødes til MF Møde FYN den 1. april. De skal blandt andet diskutere, hvordan vi sikrer velfærden i en nær fremtid med flere børn og ældre.

Når de fynske borgmestre byder velkommen til de fynskvalgte folketingspolitikere og regionsrådsformand Stephanie Lose, står fremtidssikring af den kommunale opgave med at finansiere den nære velfærd for især børn og ældre øverst på dagsordenen. Og det er et vigtigt emne, fortæller mødets vært, Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel:

- Vi står overfor en udvikling i antallet af børn og ældre, der risikerer at trække tæppet fuldstændig væk under kommunernes muligheder for at sikre tryg omsorg for børn og ældre. Den problemstilling er vi alle nødt til at se ind i med åbne øjne. Derfor har vi brug for en 2030-velfærdsplan, med en massiv prioritering af den nære velfærd i kommunerne, og med en langsigtet løsning på den her enorme opgave, hvis vi skal bevare det nuværende niveau for velfærd. Det budskab ser jeg frem til at give de fynske folketingsmedlemmer

Udover fremtidens velfærdsudfordringer skal borgmestre, folketingsmedlemmer og regionsrådsformanden også diskuterer kommunal klimasikring, udfordringer med den kommunale medfinansiering på sundhedsområdet og turismefremme – herunder bryllupsturismen på Ærø.

Om MF Møde FYN

De fynske borgmestre mødes halvårligt med folketingsmedlemmerne, der er valgt på Fyn. Formålet er at styrke samarbejdet om både fynske og nationale dagsordener.