Spring til indhold
Nyhed

Grønt Topmøde Fyn – stort engagement og vilje til handling

08-11-2019

Det var et indholdsrigt møde mellem engagerede topfolk, der satte retning for en kommende ny Grøn Vision Fyn, da Lundsgaard Gods ved Kerteminde var den smukke ramme om Grønt Topmøde Fyn.

Verdensmål 17: Partnerskab for Handling

Topmødet indeholdt en god blanding af faglige oplæg og involverende debatter – både i fællesskabet og i fem tema workshops: Hvor skal energien komme fra? Fyn (næsten) uden affald, virksomheders vækst via Verdensmål, en bæredygtig bygge-og ejendomsbranche samt bæredygtighed sammen med borgerne.

I workshops arbejdede politikere, virksomhedsledere, repræsentanter fra interesse- og vidensorganisationer samt embedsfolk skulder ved skulder om at identificere gode idéer, konkrete handlinger og bidrag til en kommende fælles grøn vision.

Nu gælder det så at bruge disse mange forskellige input til formuleringen af den nye fælles vision. Den kommende fælles Grøn Vision Fyn skal skabe grundlag for stærke partnerskaber og målrettede handlinger for den grønne omstilling og bæredygtige løsninger på tværs af Fyn og på tværs af både offentlige og private sektorer.

Grønt Topmøde FYN tog afsæt i Verdensmål 17: Partnerskab for Handling   – heraf delmål: 17.17 Tilskynde til og fremme effektive offentlige partnerskaber, offentligt-private partnerskaber og civilsamfundspartnerskaber, som bygger på erfaringer og ressourcestrategier fra partnerskaber.