Spring til indhold
Nyhed

Så er Fagkomité for Infrastruktur & Mobilitet i gang

01-03-2019

I dag blev Fagkomité for Infrastruktur & Mobilitet etableret på politikermødet i Svendborg.

Fredag den 1. marts skinner solen på Fyn. En klar markering af at nu skifter kalenderen måned og vi går fra vinter til forår. I dag viser Svendborg sig virkeligt også fra sin flotte side. Vandet står skarpt blåt mod kysten med gnistrende lys i overfladen og i byens gader og stræder er der mange spor af forårets komme.

Folk smiler lidt mere.

Det er også denne fredag, at udvalgsformænd fra de fynske kommuner har mødtes med de tekniske direktører til politikermøde i Svendborg på Fremtidsfabrikken. Det var et velvalgt sted - for dagens møde var også etableringsmøde for Fyns første fagkomite: Fagkomité for Infrastruktur & Mobilitet.

Nu er den i gang, fagkomiteen. Et enigt og forventningsfuldt mødeforum fik hurtigt gang i drøftelser med afsæt i det fælles fynske samarbejde.

”Det er tydeligt at mærke, at alle vil noget med deres deltagelse,” fortæller Poul H. Mathiesen, fra Byregion Fyn sekretariatet, der sammen med Svendborg Kommune har koordineret etableringsmødet.

”Og det interessante er, at når sådan en gruppe politikere samles, så oplever man altså tydeligt den med 2 + 2 = 5, fordi der både er vilje og evne til at se muligheder. De siger gerne ”ja – og…” På den måde bygger vi sammen videre på viden, erfaring og ideer. Det sætter gang i udvikling.”

Fagkomiteen består af fynske udvalgsformænd fra udvalg på det tekniske og planmæssige område. Komiteen understøttes af kommunernes faglige direktører og bistås i arbejdet af en udviklingskonsulent fra Byregion Fyn sekretariatet.

Næste møde i Fagkomité for Infrastruktur & Mobilitet er 21. juni. Indtil da arbejdes med flere indsatser og temaer. Udvalgsformændene har fokuspunkter:

  • Trafikal infrastruktur
  • Grøn omstilling på Fyn
  • Mobil- og Bredbåndsdækningen på Fyn

Fagkomiteens arbejdsområde og indsatser udspringer af Strategi Fyn 2018 – 21, hvor fagkomiteen er forankret i det strategiske spor: Infrastruktur & Mobilitet.