Spring til indhold

Fælles Ansvar. Fælles Forpligtelser

Strategi FYN 2018-21 forpligter kommunerne på forslag til handlinger og mål, herunder på at skabe de rette samarbejder for projektudvikling og implementering.

 

1. Politisk forankring

De fynske byrådspolitikere tager ejerskab for de fælles fynske handlinger og mål og bidrager til, at Fyn taler med fælles stemme. På Fyn og i Danmark

 

 

2. Administrativt ejerskab

Administrativt ejerskab skal sikre, at fælles fynske handlinger bæres igennem, og at tydelige arbejdsdelinger og aftaler om medarbejderressourcer sikrer gode projekter og resultater.

 

 

3. Nye handlinger skal prioriteres og videreudvikles

Efter vedtagelse skal strategiens forslag til nye handlinger prioriteres og videreudvikles og de rette kommunale projektledere, medarbejdere og eksterne samarbejdspartnere findes

 

 

4. Opgaver skal fordeles

I Byregion Fyn er det centralt, at projekterne baseres på kommunernes egen drivkraft. Derfor vil projektledelsen af de enkelte projekter altid ligge i én af kommunerne eller i Byregion Fyn Sekretariatet.
På denne måde sikres det, at det strategiske samarbejde forankres helt ude i kommunerne, at kommunerne i fællesskab tager ansvar for den fynske udvikling, og ikke mindst, at projekterne har relevans for den enkelte kommune.

 

 

5. 1 + 1 = 3

Kommunerne tager ansvar for at sætte lokale kompetencer i spil, så fælles fynske handlinger både skaber lokal og regional værdi. Stærke partnerskaber på tværs af private og offentlige organisationer skal sikre, at de rette synergier opstår.